Auteur-Taylor Goodwin

De hedendaagse wereld lijkt ingewikkelder dan ooit. Technologie evolueert voortdurend waardoor mensen het ook veel gemakkelijker hebben. Voor het grootste deel van de wereldbevolking zijn bijvoorbeeld voedsel en zoetwater-voorzieningen gemakkelijker beschikbaar. Bijna overal ter wereld  kunnen mensen met een druk op de toets oog-in-oog-contact met elkaar maken. We hebben nu de middelen om overal naartoe te reizen, waardoor wij verschillende plaatsen en culturen kunnen ervaren die een eeuw geleden ver buiten ons bereik lagen.

Met al die verbazingwekkende, levensverbeterende ontwikkelingen, is de mensheid nog steeds niet gelukkig. Problemen en strijd worden vaak nog meer benadrukt door sociale media en het nieuws. Ondanks de onmiddellijk toegankelijke informatie over wereldgebeurtenissen, hebben we nog steeds moeite om betekenis aan ons eigen leven te geven.

Mijn verhaal

Dat was ik. Ik had een geweldige baan waardoor ik van alle dingen werd voorzien die ik nodig had en aan de meeste van mijn wensen kon voldoen. Ik had vele vrienden waarmee ik contact had op sociale media-sites en die ik vaak ontmoette. Ik had interessante hobby’s. Er waren mensen om me heen die van me hielden en van wie ik hield. Maar weet U wat? Ik was nog steeds niet echt gelukkig. Mijn leven had geen echte betekenis. Ik leefde mijn leven op de perfecte manier die mij door de maatschappij werd opgelegd om gelukkig te zijn, maar het werkte niet.

Veel mensen voelen dit gebrek aan vervulling. Zelfs als alles goed gaat, hebben we vaak niet het gevoel dat onze daden van werkelijk belang zijn voor het grote geheel. Wanneer het leven fout gaat, kan deze zoektocht naar betekenis snel een lelijke zwarte wolk vormen die over alles hangt wat we doen.

De oplossing voor mijn verlangen naar betekenis

Kabbalah hielp me de vervulling te vinden die mij eerder niet was toebedeeld, ondanks dat ik het zo “goed” deed. Deze universele wijsheid heeft me geholpen om zin te geven aan mijn leven, en dat was mijn weg naar het ware geluk. Deze Kabbalah-cursus hielp me om die leegte in mij op te vullen wat eerder onmogelijk was, waardoor ik na de 24-weekse lessen die ik ontving van mijn Kabbalah-leraar een nieuw mens ben geworden.

Het lijkt misschien contra-intuïtief dat een 5000-jaar-oude wijsheid mensen kan helpen, die op zoek zijn naar geluk in een moderne wereld. Wie kon zich destijds ooit voorstellen dat deze universele wijsheid de tand des tijds zou doorstaan. Je zult leren hoe, en waarom we hier zijn beland, en hoe je jouw doel in het leven kunt ontdekken. Dit geldt net zo goed voor vandaag als voor een aantal millennia geleden.