In deze dagen zien we steeds meer chaos om ons heen en niemand hoeft er meer van te worden overtuigd dat de wereld klaar is voor een grote en positieve verandering. Bij het Kabbalah Centrum geloven we dat Kabbalah studie de snelste en meest effectieve manier is om dat te bereiken. Daarom slaan we nu een nieuwe weg in om nog meer mensen te bereiken.

Kabbalah is een bewustzijn. Het houdt niet op bij de vier muren van het Kabbalah Centrum en met dit idee starten met het ‘Kabbalah komt naar je toe’ project door Kabbalah naar de mensen toe te brengen.

Het ‘Kabbalah komt naar je toe’ project geeft je de kans om Kabbalah te delen met vrienden, familie, kennissen en collega’s op het werk in je eigen huis of op kantoor.

De voorbereidingen voor ‘Kabbalah komt naar je toe’ zijn simpel en enerverend. De volgende stappen zijn een suggestie, gebaseerd op de ervaringen van studenten die succesvolle avonden hebben georganiseerd.

Stap 1: Datum
Kies een datum met je lerares/leraar waarop de lezing bij je thuis of op kantoor gehouden zal worden.
Stap 2: Het onderwerp
Kies een boeiend onderwerp voor de lezing wat je gasten zal interesseren. We noemen hier wat voorbeelden, maar eigen inbreng is ook welkom: De kracht van Kabbalah, Liefde & Relaties, Het Bedrijfsleven, Succes & Welzijn, Astrologie, Reïncarnatie, Gezondheid/Genezing, Ouderschap, enz.
Stap 3: Gastenlijst
Maak een lijst van mensen die je wilt uitnodigen voor de lezing. Denk aan familie, buren, vrienden, zakelijke en persoonlijke kennissen, en houdt een open blik. De persoon waar je het het mist van zou verwachten is misschien het meest klaar voor Kabbalah. We raden je aan om zo veel mogelijk mensen op te schrijven. Uit ervaring weten we dat een aantal mensen niet zal komen (ook al zeggen ze van wel). Wij zijn er in ieder geval om de lezing te geven.
Stap 4: Uitnodigingen
Uit ervaring is gebleken dat een geschreven uitnodiging, per email of per post, gevolgd door een telefoontje het beste resultaat geeft. Als je de hulp wilt van de marketing- en ontwerpafdeling van het Kabbalah Centre Europe voor de tekst en de illustraties vraag dat dan aan je lerares/leraar. We raden je aan om de gasten drie weken van te voren uit te nodigen.
Stap 5: Herinnering
Twee of drie dagen voor de lezing bel je de mensen nog even op om ze te herinneren aan de lezing. Moedig ze aan om nog meer mensen mee te nemen.

Stap 6: Introductie
Bereid een korte begroeting voor om de lerares/leraar aan te kondigen, de gasten welkom te heten en ze te bedanken voor hun komst. Voel je vrij om deze introductie persoonlijk te maken door een voorbeeld te geven van hoe jij profijt hebt gehad van de wijsheid van Kabbalah. Herinner de gasten eraan hun telefoon uit te zetten gedurende de lezing. De lezing duurt ongeveer 45 minuten. Aan het eind van de lezing is er tijd voor V&A.

Stap 7: Klaarmaken van het vertrek
Het aanbieden van versnaperingen is een goede manier om de gasten met elkaar in gesprek te laten komen en om de gasten de mogelijkheid te bieden de lerares/leraar te ontmoeten. Zorg voor genoeg zitplaatsen voor alle gasten en zorg er ook voor dat de ruimte zo is ingericht dat de lerares/leraar de presentatie ongehinderd kan geven.

Stap 8: Bedanken
Aan het eind van de presentatie bedank je de lerares/ leraar en de gasten nogmaals. Nodig ze uit om onder het genot van een hapje en een drankje te blijven voor een gesprek met de lerares/leraar of met elkaar. Zorg er voor dat je van iedereen de contactgegevens hebt.

Nodig de gasten uit voor bijeenkomsten van je studie groep. Maak eventueel een flyer met de verschillende cursussen, lezingen, enz die binnenkort zullen plaatsvinden.

Stap 9: Afsluiting en vervolg
Na de lezing geef je een kopie van de deelnemerslijst met de contactgegevens aan de lerares/leraar van het Kabbalah Centrum. Spreek persoonlijk met alle aanwezigen voor eventuele opmerkingen en om te zien of ze geinteresseerd zijn in een van de volgende opties:

  • Het organiseren van een gratis lezing in hun eigen huis voor hun vrienden en familie.
  • Een persoonlijke ontmoeting met de lerares/leraar
  • Informatie over de website van het Kabbalah Centre Europe en de Facebookpagina van jouw land en een lijst met aan te raden boeken als de persoon beslist om op zichzelf te gaan studeren.

De volgende suggesties komen van studenten die succesvol een Kabbalah lezing in hun huis hebben georganiseerd:

Versnaperingen: Bereid lichte snacks voor de gasten. Je kunt het zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Zet de snacks en het drinken op één plek.

Een fijne sfeer: Creeër een fijne warme sfeer. Je kunt bijvoorbeeld geurkaarsen aansteken en bloemen neerzetten voor een fijne en professionele sfeer. Heet de gasten van harte welkom en stel ze aan elkaar voor. Heel belangrijk: zorg voor een pen en een schrijfblok zodat je van iedere deelnemer naam, adres, telefoonnummer en emailadres kunt noteren.

Jouw Student Support Team: Je kunt medestudenten vragen om je die avond te helpen. Ze kunnen je assisteren met het inrichten van de ruimte, het begroeten van de gasten, het rondgaan met versnaperingen, het praten met de gasten en het opruimen achteraf.

BEDANKT voor het Verspreiden van het Licht.