Woorden vanuit het hart zijn niet alleen gevoelens, maar een kracht die ons kan aanmoedigen om elke uitdaging die zich aandient te overwinnen.

Wanneer onze kinderen voor het eerst naar school gaan, dan moeten wij ze uit handen geven. We dragen ze over aan onderwijzers en trekken onze handen terug. We kunnen onze kinderen echter wel de wereld insturen met de wijsheid die we leren en de liefde die we geven. We kunnen ze met onze woorden en gedachten koesteren. ’s Morgens kunnen we onze kinderen in de ogen kijken en zeggen: “Het wordt vandaag een geweldige dag voor jou. Ik kan het voelen. Denk eraan, ik houd van je en wat er ook gebeurt vandaag, je kunt het aan. De Schepper is bij je, ook al ben ik er niet.” Dit soort woorden worden een krachtige bescherming tegen angsten, twijfels of tegen de pestkoppen van de wereld. Wat het allerbelangrijkste is, het zijn woorden die helen. Bij  een gebroken geest helpen bemoedigende woorden en maken ons weer gezond. Gebroken harten en zorgelijke gedachten worden door eenvoudige, liefdevolle woorden weer vernieuwd. Woorden uit het hart zijn als glinsterende diamanten die we kunnen pakken als de nacht te donker, te koud wordt, of wanneer we vergeten dat er mensen zijn die van ons houden. Zulke woorden zijn er natuurlijk niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen. Ook wij zijn van binnen als kleine kinderen, die nog steeds de kracht van woorden nodig hebben om ons leven heel te maken en weer op te bouwen. Het universum ondersteunt ons deze week om onze gedachten, ons lichaam en onze geest te genezen met de kracht van gedachten en de woorden die erdoor gecreëerd worden.

Deze week zijn er eigenlijk twee porties. Deze zijn Tazria en Metzora. Deze porties worden samen gelezen en zij zijn ontworpen om gezamenlijk de genezing van de geest te bewerkstelligen. De energie van Taurus [Stier], bekend als de maand van genezing, begint deze week in het universum te stralen in samenwerking met de genezende krachten van Tazria en Metzora. Beide porties bespreken uitgebreid diverse lichamelijke ziekten en de methodes om deze te genezen en te reinigen. Deze ziekten hebben hun oorsprong in ons denken en uiteindelijk in wat we zeggen. Onze woorden hebben de kracht om op te bouwen of te vernietigen. Zoals we in de porties van deze week leren, kunnen woorden  gebruikt worden om te vernietigen en ziekten te veroorzaken, God verhoede. Echter, zoals we in de natuur zien, is de genezing altijd te vinden bij het vergif. Deze week ontvangen we een geschenk van onschatbare waarde om onze wonden te helen en volledige genezing te ervaren.

Soms hebben we alleen maar een beetje aanmoediging nodig om ons door moeilijke tijden heen te helpen. We kunnen iemand weer uit de wanhoop halen door een bemoedigend woord dat uit het hart komt. Woorden hebben de kracht om ons overeind te helpen. We komen allemaal moeilijkheden tegen, we zijn allemaal wel eens angstig. Dan is het van groot belang, op dat moment een liefdevolle vriend, ouder, broer of zus te hebben die ons in het oor fluistert: “Je kunt het, ik weet dat je het kunt. Het komt allemaal goed en ik ben er voor je als je me nodig hebt. Ik houd van je.” Dit zijn niet alleen maar mooie woorden, maar eerder woorden van de Schepper Zelf, die Zijn liefde stuurt via mensen. Woorden van liefde zijn geen luxe, maar een belangrijk medicijn dat ieder van ons nodig heeft om het goed te doen in de wereld. Als we geluk hebben, dan zijn onze harten en zielen vol met woorden van liefde die onze ouders ons hebben gegeven. Of we hebben die ene goede vriend, die er voor ons is in de donkerste momenten van ons leven. Echter, wanneer we niet zoveel geluk hebben, dan is het aan ons om de liefde van de Schepper naar onszelf te kanaliseren. We kunnen dat. De genezing van ons lichaam en onze ziel door liefdevolle woorden is mogelijk, het maakt niet uit wie je bent of waar je jezelf in het leven bevindt. We kunnen ontdekken dat woorden van liefde ons meest noodzakelijke en essentiële gereedschap is.

Zie jezelf deze week tijdens je meditaties door een weelderig, groen bos lopen. Het warme gras onder je voeten is zacht en vol. Warme zonnestralen vinden hun weg door de takken van de bomen. Licht en schaduw dansen over je gezicht terwijl je over het pad loopt. Het pad brengt je naar een mooi, glinsterend meer. Ga bij het meer zitten en kijk erin. Zie jouw spiegelbeeld in het water bewegen. Kijk nu diep in je eigen ogen. Zeg tegen jezelf: “Vandaag wordt een fantastische dag. Ik voel het. Ik zal eraan denken dat de Schepper van mij houdt. Wat er ook op me afkomt, ik kan het aan. De Schepper is bij me, ook al voel ik me alleen. Ik kan grote dingen tot stand brengen en met de hulp van de Schepper kan ik elke uitdaging op mijn weg te boven komen. Er wordt van mij gehouden, ik ben hier om deze liefde aan anderen te geven. Geluk en vervulling komen naar me toe.”

Als we elke dag met deze vriendelijke woorden tegen onszelf en tegen onze broeders en zusters beginnen, dan kunnen we heel zeker een wereld van vrede en liefde zonder lijden en ziekte creëren. Ik geloof dit niet alleen – ik weet het!

Karen