Uit onze kindertijd kunnen velen van ons zich de eerste keer herinneren dat we een steen oppakten en deze in het meer gooiden. We kunnen ons de golven die dat in het water veroorzaakte nog voorstellen. Het beeld in het meer was eerst ongerept, daarna viel het uiteen. Misschien kunnen we hiervan leren dat we de macht hebben om de wereld te veranderen. Door het simpele gooien van een steen zagen we het beeld uiteenvallen en ontdekten we onze invloed. Het leven is als het meer. Wat wij in richting universum gooien, wordt weerspiegeld in ons eigen leven. Het is net als in een spiegel kijken. Als wij glimlachen naar het universum, dan glimlacht het universum terug. Het tegenovergestelde is ook waar. Als wij boos kijken, dan wordt dat weerspiegeld. Het creëren van de energie van liefde zal voor ons een mooi beeld van liefde teruggeven. Dat is de magie van de onderlinge verbondenheid van het leven. Wanneer wij de hoeveelheid liefde en vriendelijkheid die in het leven bestaat vermeerderen, dan profiteren wij daar zelf het meest van. Deze week krijgen we hulp ons te herinneren, dat we de macht hebben ons leven blijvend te veranderen. Wij denken weer aan het vermogen en aan de verantwoordelijkheid die we hebben om het goede te doen voor anderen.

Onze gids hiervoor is Bechukotai. Bechukotai is de laatste portie in het derde van de Vijf Boeken van Mozes, bekend onder de naam Torah. Elke week stuurt de Schepper ons een unieke en krachtige energie om ons op onze weg te helpen. De Torah is een van de krachtigste instrumenten die ons helpt de kwaliteit van ons leven te verbeteren. Het verhaal van Bechukotai legt de spirituele weg uit en de geschenken die ons door de Torah worden gegeven.

Verder leren we hoe het universum werkt en we horen over het potentiëel dat wij hebben om een creatieve kracht van goedheid te zijn in deze wereld. Bechukotai spreekt erover, dat als wij negativiteit veroorzaken, God verhoede, dan sturen wij negativiteit het universum in. Wat echter nog belangrijker is, we leren hoe wij zoals de Schepper kunnen worden en oneindige geschenken en zegeningen creëren voor onszelf en de wereld. We worden bekrachtigd in het weten, dat het leven goed kan zijn en dat we het kunnen veranderen als dat niet zo is. We leren van Bechukotai dat we zegeningen kunnen aantrekken als wij besluiten een spirituele weg te gaan, een weg geplaveid met daden van liefde en menselijke waardigheid. Want, als wij geven, dan zijn wij zelf degenen die het meeste ontvangen.

Het is nooit te laat om aan zo’n spirituele weg te beginnen en het maakt niet uit hoe vaak we van die weg afdwalen. We kunnen er altijd weer naar terug gaan. Als we ons op een plek bevinden waar de dingen niet zo goed gaan zoals wij dat graag zouden willen, dan kunnen we de dingen altijd omdraaien. We kunnen op dit moment beginnen positieve energie de wereld in te sturen – en inderdaad, deze zal naar ons terugkeren. Soms is alleen maar een helpende hand nodig of een glimlach naar een passerende vreemdeling. In ons is een oneindige hoeveelheid liefde om te geven en toch is er in de wereld van vandaag zo’n gebrek aan liefde. De vriendelijkheid die we aan anderen schenken creëert een wereld vol liefde en schoonheid en spiegelt deze naar ons terug.

Visualiseer deze week tijdens je meditaties, dat je op een warme zomerdag aan de oever van een prachtig bergmeer zit. Het meer is glad als glas. Zie hoe de diepblauwe hemel en de majestueuze berg erin wordt weerspiegeld. De schoonheid en glorie van boven wordt weerkaatst in de wereld beneden. Je kunt zien dat alles in het leven met elkaar verbonden is. Je ziet de harmonie van al je handelingen in deze wereld. Je voelt de vrede van het weten, dat wanneer jij glimlacht, de wereld ook naar jou glimlacht.

Er is een diep bewustzijn dat alles en iedereen met elkaar verbonden is als twee handen die elkaar vasthouden. Je hebt inderdaad de macht om te scheppen en zegeningen aan te trekken. Je bent vrij om het pad van liefdevolle vriendelijkheid te gaan en je weet ook dat liefdevolle vriendelijkheid de weg terug naar jou vindt. Het meer is kalm en stil, het is gevuld met alle overvloed en de zegeningen die het leven te bieden heeft. Als je een liefdevol hart hebt, dan weet je dat jouw leven met exact hetzelfde zal worden gevuld.

Karen