Er wordt gezegd, als we echt zouden weten hoe perfect het leven is, dan zouden we naar de hemel kijken en lachen. Als we er voor open staan, dan kan dit onze openbaring zijn voor deze week.

Wanneer we om ons heen kijken in de wereld, dan kunnen we al haar schoonheid zien. We kunnen in verwondering kijken naar de lucht, het dierenrijk, de vissen in de zee en de vele mensenrassen die met elkaar een prachtig tapijt weven. Albert Einstein zei eens:”Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: geen enkel wonder te zien of door alles als een wonder te zien.

Elke dag worden honderdduizenden zielen geboren in nieuwe lichamen met prachtige details zoals ogen, teentjes, vingers, organen en kloppende harten. Elke dag gaat de zon op en alle schepselen van God over de hele wereld worden wakker om een nieuwe symfonie te creëren van deze kloppende harten en denkende hersenen – allemaal gezegend met het talent om weer een dag te leven. Deze week ondersteunt het universum ons om deze perfectie van het leven te zien. Het leven is goed. Liefde is overal om ons heen. Wonderen zijn er in overvloed. Er is een Goddelijke perfectie door je leven heen geweven.

In de portie Miketz van deze week lezen we over de opkomst van Josef. Na twee jaar komt er een einde aan zijn moeilijkheden. Josef was in staat om gedurende deze periode zijn bewustzijn onder controle te houden en hij kon de perfectie zien in het verloop van zijn leven. Josef wordt uit de gevangenschap vrijgelaten en hij wordt de heerser over heel Egypte. Voor Josef is de nacht voorbij en begint er een nieuwe dag.

Ook voor ons is het tijd om te stralen en blij te zijn. We worden een nieuw en beter hoofdstuk in ons eigen leven binnengeleid. Als we ons best doen, dan kunnen we nu al zien dat onze levens perfect zijn, zonder twijfels, oordelen, zorgen of spijt. Net zoals de Schepper een perfect plan had voor Josef, op dezelfde manier heeft het Licht een perfect plan voor ieder van ons. Laten we deze grote waarheid vieren!

Het is geen toeval dat dit ook de week is van Chanukah waarin we toegang krijgen tot een enorme hoeveelheid Licht dat alleen maar toegankelijk is gedurende deze periode van het jaar. Dit is het Licht van wonderen dat de intense kracht heeft om chaos en verdriet te elimineren en dit te vervangen door het allergrootste geluk dat we ons kunnen voorstellen.

Terwijl je dit leest, sluit even je ogen en adem diep in. Denk eens na over het geheel van je leven, mediteer over de vele zegeningen, talenten en gaven – de vele schatten die je bezit. Sluit je ook je levensadem in? Het geschenk van weer een dag waarin je kunt leven, liefhebben en leren? Sluit je allen die je liefhebt in? De hemel,. de zon, de maan en de warme ogen van een vriend? Je hebt mensen in je leven die om je geven. Je hebt handen om te geven en om anderen te ondersteunen. Voel het leven dat je leeft en voel dankbaarheid voor al je zegeningen.

Weet je, het geheim van vreugde is het weten dat je op elk moment precies datgene ontvangt dat jij nodig hebt. Je leven is een perfect systeem speciaal voor jou ontworpen. Wanneer wij deze wereld inkomen, dan kiest onze ziel precies die omgeving en familie om ons karma uit te werken. We kozen de ouders die we hebben en zelfs ons uiterlijk. Alles in ons eigen belang. De pijn van het jaloers kijken naar een ander betekent, dat je echt gelooft dat de Schepper niet weet wat Hij doet. Jaloezie is de grootste vernietiger van vreugde. Zoals ik al vaak heb gezegd, de straf voor jaloezie is precies dat – jaloers zijn. Vreugde is weten dat alles in ons leven precies zo is als het moet zijn.

Misschien kun je deze week wat tijd nemen om een wandeling te maken en een bad te nemen in al de glorie van je leven. Kijk naar de hemel en lach. In werkelijkheid ben je zo rijk. Richt je aandacht op alle schatten in je leven, de mensen die van je houden en de mensen die jouw liefde nodig hebben. Ieder van ons is een overlevende en een machtig heerser over ons eigen leven. Laten we ons deze week hierover verheugen en blij zijn met al het goede.

Al mijn liefde,
Karen