Wanneer de majestueuze adelaar zijn vlucht begint vanaf zijn hoge plek op de berg, dan lijkt het alsof zijn snelheid en zijn focus uit een andere wereld komen. De elegantie en schoonheid houden gelijke tred met zijn precisie en kracht. Doordat adelaars zes keer beter kunnen zien dan de mens, duiken zij op hun doel af met een snelheid tot 100 mijl per uur. Zij lijken onaardse machines uit de toekomst die een suprematie en macht bezitten uit een andere dimensie. De adelaar leert ons het belang van focus, snelheid en “lichtheid” in de lucht. Hij belichaamt de toestand van zweven zonder tegen te worden gehouden door de zwaartekracht. De adelaar wordt beschouwd als een van de drie heilige dieren uit de natuur. De scherpe focus is deze week gericht op onze missie in het leven. Verandering komt in hoog tempo de kosmos in. Deze week beginnen we de veranderingen te implementeren, die nodig zijn ter voorbereiding op ons volgende hoofdstuk van onze spirituele reis, Het universum geeft ons, net als de adelaar, een scherpe blik om ons op de toekomst te richten plus de behendigheid en de snelheid om heel nauwkeurig ons spirituele doel te bereiken. Deze week zijn wij adelaars.Terwijl wij naar de goddelijke bestemming, onze ziel, opstijgen, bereiken wij de connectie en de eenwording met de bron van alle dingen, de Schepper Zelf.

Onze portie en gids deze week is Bamidbar. Bamidbar beschrijft het traject dat voor ons is uitgezet in het nieuwe boek van Mozes, genaamd Numeri. Bamidbar is het eerste hoofdstuk van dit nieuwe boek en betekent “wildernis”. De Israëlieten reizen in de wildernis van de woestijn op hun spirituele pad om het “Beloofde Land” te bereiken. Een land waar vervulling, grote vreugde en geluk de overhand hebben. Het Beloofde Land is de manifestatie van de verbintenis met de Schepper. Het is het einde van alle pijn, lijden en zelfs het einde van de dood. Bamidbar is de periode waarin de reis intensiever wordt en de Israëlieten eindelijk hun doel beginnen te zien. In dit hoofdstuk worden de Israëlieten geteld en in groepen georganiseerd rond het Tabernakel. We horen over het verheffen van een speciale groep Israëlieten en hun unieke taak in verband met het Tabernakel. De Israëlieten worden voorbereid op een spirituele strijd. Zij worden opgetild, verwerven de benodigde energie en informatie om hun volgende niveau van spirituele transformatie te bereiken.

Deze week is het ook tijd voor ons. De kosmos moedigt ons nu aan de informatie te verzamelen, onze plannen te maken en aan onze beklimming te beginnen, de volgende stap te zetten op onze spirituele reis. Deze week is een bijzonder geschenk van de Schepper, dat ons altijd gegeven wordt voor de feestdag van Shavuot, de dag waarop we de Torah zelf ontvangen. Energetisch gezien is Shavuot op zijn hoogtepunt, het hoogst bereikbare niveau van het hele jaar. Op Shavuot hebben we toegang tot en kunnen we één worden met de Kracht van het Licht van de Schepper. We hebben toegang tot de energie van onsterfelijkheid en het einde van chaos in de wereld. Deze week worden onze ogen scherper tijdens onze vlucht om het hoogste van onze spirituele doelen te bereiken, de Schepper Zelf.

Na de zware afgelopen maand, is deze week van Tweelingen welkom als een lichtere tijd. Het universum helpt ons met de benodigde energiestoot om ons spirituele werk voort te zetten en onze doelen te bereiken. Wij vliegen hoog terwijl we enorm licht naar beneden brengen, dat ons wederom optilt naar een nieuw niveau op onze spirituele reis. Misschien zijn we op zoek naar onze ware liefde, naar het doel van onze carrière, verlangen misschien naar meer vrede. Wat ons individuele karma en levensdoel ook mag zijn, het universele doel, dat we allemaal delen, is eenwording met de Schepper. De basis van ons spirituele werk is altijd geweest de krachten te bundelen, de apathie van onze harten en alle ruimte tussen ons en onze medemens, te verwijderen. We willen aankomen in het Beloofde Land van vervulling, zegeningen en echte vreugde. Deze week kunnen we in de verte eindelijk het doel zien. We hebben de wind in de rug die ons van de nodige energie voorziet om onze bestemming te bereiken.

Deze week kun je tijdens je meditaties de kwaliteiten van de adelaar lenen. Pak de schoonheid, snelheid, lichtheid en focus van de adelaar. Je bent licht en snel. Je zweeft door de lucht en je kunt mijlenver voor je uitkijken. Je ziet duidelijk de details van de wereld en je toekomst. Je voelt je nu zoals je je nog nooit eerder hebt gevoeld en je ervaart een ongekende kracht. Spreid je vleugels uit langs de hemel en zet een grote stap op je spirituele reis. Vervolg je weg deze week en maak contact met je innerlijke goddelijkheid. Voel hoe je capaciteit om lief te hebben groter wordt. Voel hoe het vermogen om je naaste lief te hebben als jezelf, je hart binnen stroomt. Wanneer we ons open stellen om de ruimte tussen ons te verwijderen, dan zijn we in staat de ruimte tussen ons en de Schepper te verwijderen.

Het is tijd om vanuit ons huidige niveau omhoog te vliegen naar gloednieuwe hoogten, die we nooit eerder bereikt hebben. Laten we deze week allemaal onze harten naar grotere hoogten tillen.

Karen