Als er water is, dan is leven mogelijk. Water is een essentieel onderdeel van alle levende dingen en we gedijen in de aanwezigheid van water. Wanneer ik aan het mooie Ierland denk, dan zie ik voor me hoe groen en weelderig het is vanwege de grote hoeveelheid regen die er valt. Zelfs vanuit de ruimte kun je kennelijk zien hoe groen het is. De kracht van water schenkt ons leven en vernieuwt ons. Regenval heeft de kracht om de aarde te reinigen en geeft energie aan vegetatie voor groei en bloei.  In deze tijd van het jaar regent het meer vanwege de energie in de kosmos. Het is een tijd van vernieuwing en reiniging. Deze week helpt juist deze energie ons om te groeien en te veranderen. We worden opgeladen met energie en schoongespoeld. In deze tijd kunnen we een nieuw leven beginnen, zo fris als de dauw en het verleden is weggewassen. We zijn weer groen en vol leven, klaar voor het leven en het nieuwe jaar dat voor ons ligt.

Onze portie deze week is Shmini. In Shmini zuivert Aaron de Israëlieten door middel van bepaalde offers. Aaron zegent hen dan en brengt hen in een geheiligde staat. De Goddelijke Aanwezigheid komt voor de eerste keer het Tabernakel binnen en creëert een fysieke aanwezigheid van de Schepper. De naam van de portie verwijst naar deze zuivering. In het Aramees betekent Shmini “de achtste”. Her cijfer acht geeft de connectie aan met de Sefira van Binah, de achtste Sefira geteld vanaf Malchut. Binah is onze bron van energie die ons reinigt, het is spirituele regen. Alleen al door de naam geeft deze portie het hoge niveau van spirituele overvloed en energie aan die we deze week kunnen verwachten. Deze week ontvangen we het geschenk van directe verbinding met Binah.

Het is geen toeval, dat we ons midden in de zeven dagen van het feest van Pesach bevinden. Deze zeven dagen werken als een machtige en mooie regen die negativiteit en egoïsme verwijdert en ons schoon en herstelt achterlaat. Deze dagen van Pesach verwijderen van ons het verlangen om alleen voor onszelf te ontvangen en de negativiteit van het ego. Wat overblijft is ons nieuwe en gereinigde vat, “groen” en klaar voor het nieuwe jaar. Het universum ondersteunt deze week onze reiniging, zodat we het meest positieve en succesvolle jaar tegemoet gaan. Wanneer de modder van het ego weggespoeld is, dan komt die vonk van de Schepper, die onze ware essentie is, tevoorschijn. Wij zijn wezens die willen delen en groeien om dichtbij en meer in synergie met de energie van de Schepper te zijn. Wanneer wij afgestemd zijn op de energie van liefde en creatie, dan kunnen chaos, pijn en lijden gewoon niet groeien.

Verplaats jezelf deze week tijdens je meditaties naar de heuvels van Ierland. Zie jezelf in de groene, glooiende heuvels. Ga op de grond liggen, voel het groene gras, de vochtige warmte van de lucht en voel hoe een overvloed aan zuurstof je longen vult. Haal diep adem. Je bent nieuw deze week. Je bent klaar en gevuld met alles wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar dat voor je ligt. Je bent totaal hersteld en vernieuwd. Je botten zijn sterk. Je visie is helder. Je hebt een regelmatige hartslag als van een trommel die nooit ophoudt. Je bent klaar voor de toekomst en de wereld die voor je ligt. Het verleden is weg samen met je oude zelf. Er is alleen een nieuw bewustzijn, een nieuwe visie en een nieuwe start.

Je bent gloednieuw en niets kan je meer tegenhouden.

Karen