Bij meditaties worden we vaak gevraagd onze ogen te sluiten en stil te zijn. Is het niet vreemd dat we, wanneer we meer willen “zien” onze ogen sluiten? Is het niet boeiend dat we stil moeten zijn om meer te horen? Dat komt doordat de antwoorden intern gevonden worden en niet extern. Het innerlijke universum is veel groter dan het universum buiten. Het goddelijke van onze ziel geeft ons echt alle antwoorden. Wij moeten leren hoe de uitwendige krachten die ons ervan weerhouden om naar binnen te gaan, tot zwijgen te brengen en te verwijderen. Het externe lawaai kan ons afleiden en ons er zelfs van weerhouden die mooie muziek binnenin te horen.

Deze week maken we de innerlijke reis en nemen een minder voor de hand liggende weg. We maken een reis naar binnen waar onze grootste kracht woont. Als we de vele uiterlijke afleidingen, die vaak geen oplossingen bieden, los kunnen laten, dan kunnen we onze innerlijke stem horen en de oplossingen vinden die we zoeken.

Deze week is onze portie Ki Tisa. Het Tabernakel is bijna klaar. Mozes verlaat de Israëlieten om direct met de Schepper te praten. We bereiken een hoogtepunt in de spirituele reis van de Israëlieten. Op dat punt ontvangt Mozes alle informatie en energie die de Schepper hen gegeven heeft: de Torah en de Tien Geboden. De Israëlieten ervaren een totale eenwording met de Schepper. Deze is zo krachtig, dat de dood voor een korte tijd van de aarde weggevaagd was. De Israëlieten maakten contact met hun innerlijke goddelijke vonk. Zij kenden geen beperkingen, zij hadden alle antwoorden en voelden zich vredig. Toch kwamen de Israëlieten nog steeds in de verleiding om buiten zichzelf te kijken. Ze waren bang dat Mozes hen in de steek gelaten had en in paniek maakten de Israëlieten de fout om naar “buiten” te gaan in plaats van naar “binnen”.Zij maakten een gouden idool ter vervanging van Mozes. Daardoor verminderde de energie die zij ontvangen hadden voor een groot deel en hierdoor brachten zij hun verbinding met de Schepper in gevaar.Mozes kwam uiteindelijk terug en met de hulp van de Schepper werden de Isra”lieten gezuiverd en werd de verbintenis hersteld.

Het zijn niet alleen de Israëlieten die, als puntje bij paaltje komt, naar een onmiddellijke oplossing van hun problemen zoeken. Wij hebben allemaal de neiging om een redder te zoeken, een pil die ons geneest of een oplossing van iemand waarvan wij denken dat hij of zij slimmer is dan wij. Net als de Israëlieten kunnen wij deze week naar binnen gaan en ons verbinden met onze eigen heilige en alwetende goddelijke vonk. Als we bereid zijn om er ruimte voor te maken, dan kan de verbintenis die de Israëlieten met de Schepper hadden ook in ons leven vandaag de dag plaats vinden. Binnen ieder van ons is alles aanwezig wat we nodig hebben. In ons bevindt zich een schatkamer vol geschenken. Binnenin vinden we de antwoorden die we zoeken, de oplossingen die we nodig hebben en de moed om onze eigen angsten te bestrijden. soms hoeven we alleen maar alle verwarring los te laten.

Zoek deze week tijdens je meditaties een rustige plek en sluit je ogen. Ga naar binnen. Haal langzaam en diep adem. word je bewust van de goddelijke vonk van de Schepper binnenin je. Verbind je met het innerlijke Licht. Voel de grote rijkdom in jezelf.

En….als je een vraag stelt en heel rustig luistert, dan wed ik, dat je een antwoord zult horen.

Karen.